Oisterwijk parel in het groen

Oisterwijk is een gastvrije plaats midden in het groen. Je zult je hier niet snel vervelen. Zo maak je in de Oisterwijkse bossen en vennen een heerlijke wandel- of fietstocht. Dit natuurgebied met 80 vennen is bijzonder. Pak onderweg een terrasje of kom bij in de vele café’s. Ga lekker shoppen en culinair genieten in het historische centrum. Of je nu jong, oud, natuurliefhebber, bourgondiër, of sportieveling bent; in de Parel in het groen vind je het zeker.

Historisch Centrum

Wandel door het historische centrum en ontdek talloze parels zoals het monumentale raadhuis, de eeuwenoude Linde en het trouwlaantje. De dorpsstraat staat bekend om haar gastvrije en sfeervolle karakter. Je kunt er heerlijk winkelen en culinair genieten bij restaurants en cafés. Het centrum is regelmatig het decor voor allerlei evenementen. Met de fiets ben je er in slechts 20 minuten of neem de Parel Express. Dit ‘treintje’ vertrekt regelmatig vanaf de Gerrithoeve.

Oisterwijk allermooiste dorp van Nederland

Oisterwijk doet mee aan de ANWB-verkiezing van het mooiste dorp van Nederland. 

Oisterwijkse bossen en vennen

Laat je verrassen door de vele kronkelende wandel- en fietspaden langs maar liefst 80 vennen. Elk seizoen is hier bijzonder. Talloze kleuren in de herfst, frisgroen in de lente, mysterieus in de winter en vol leven in de zomer. Begin je wandel- of fietstocht op ons terras met een kop koffie en zelfgemaakte appeltaart. En rust na afloop uit met een lekker hapje en drankje. De Gerrithoeve is je perfecte start- en eindpunt. Fiets en wandelroutes zijn verkrijgbaar bij de receptie

Natuurgebied De Kampina

Op loopafstand van de Gerrithoeve ligt natuurgebied De Kampina. Een bijzonder en één van de meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Geniet van de grazende runderen en reeën in dit heidegebied. Zie de ijsvogels en lepelaars. Ontdek de variatie in het landschap van berkenbos, zandvlaktes en natte en droge vennen. Vanaf de Gerrithoeve wandel je via een zandweg zo dit prachtige gebied in.

Rondleiding bij Robert

Meester patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven heeft zijn bakkerij gevestigd in de vroegere leerfabriek. Robert is bekend van tv-programma’s ‘Heel Holland bakt’ en ‘Brood’. Je bent bij hem welkom voor een rondleiding of cursus. Het monumentale gebouw was eens de grootste leerfabriek van Europa. Het ligt vlakbij het station en is vanaf de Gerrithoeve gemakkelijk met auto en fiets bereikbaar. Of stap op ons parkeerterrein in de Parel Express die je naar Oisterwijk brengt. Informeer naar de vertrektijden van de Parel Express bij de receptie