Bierbrouwerijen

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel Enschot is een bezoek meer dan waard. Het is de thuishaven van de trappistenmonniken en bierbrouwerij van La Trappe. In een decor van rust ontdek je de prachtige tuinen en het sfeervolle proeflokaal. 

Rondleidingen met een bijzonder verhaal
Ervaar het bijzondere verhaal en authentieke oorsprong van La Trappe tijdens een rondleiding. Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep monniken vanuit Frankrijk naar dit voormalige buitenverblijf van Koning Willem II. Zij besloten bier te gaan brouwen en doen dit vandaag de dag nog. Na afloop kun je heerlijk nagenieten met een hapje en een drankje in het proeflokaal of op het terras.

Meld je aan voor een rondleiding via
https://www.latrappetrappist.com/nl-be/bezoek-ons/excursies/

La trappe Ontdekken op de fiets

Er zijn vier La Trappe Trappist fietsroutes langs de mooiste plekjes van de Brabantse Kempen. De landelijke omgeving is de moeite waard om fietsend te ontdekken. De Gerrithoeve is een bekend rustpunt in de rode route. Vanaf de Gerrithoeve rechtstreeks naar de Koningshoeven is slechts 9 km en zo’n 30 minuten fietsen. Laat daarom de auto maar staan en pak de fiets.

Stadsbrouwerij 013

Wil je nog meer bierbeleving? Bezoek dan Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven in Tilburg. Een rondleiding door deze brouwerij en proeflokaal geven je een ultieme bierbeleving. Hier worden de bieren en gerechten huisgemaakt. Smaken worden gecombineerd in ‘foodpairing’ en passen bij de bieren. Laat je verrassen!

Open rondleiding
Ben je nieuwsgierig naar het brouwproces van de unieke Tilburgse bieren? Laat je dan door bierspecialisten rondleiden door de brouwerij. Een open rondleiding is per persoon te boeken. Win je de bierquiz, dan ontvang je een certificaat als bierspecialist. Leuk te combineren met een wandeling door Tilburg.

Reserveren open rondleiding via https://stadsbrouwerij013.nl/open-rondleidingen/ 

Biertje bij de caravan of tent? 

Beide biermerken zijn te koop bij de receptie en in de horeca. Zo geniet je ook bij je caravan of tent van een heerlijk bier!