Oirschot culinair dorp

Oirschot kent vele monumentale gebouwen van een rijk historisch verleden. Zo is de Oirschotse Markt is een van de mooiste pleinen van Brabant. Bezoek vooral de meer dan vijf eeuwen oude St. Petruskerk (Basilica Minor) en het uit 1513 daterende voormalig raadhuis. Vlakbij ligt de brouwerij Van De Oirsprong. Al bijna 400 jaar wordt hier bier gebrouwen (Kroon 1627). De historie achter het merk Kroon is te bekijken in het museum. De gidsen maken van iedere rondleiding een unieke belevenis.

Leuke winkeltjes en gezellige terrasjes

Oirschot is authentiek met veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Een leuk winkelaanbod van modezaken, foodwinkels met authentieke lekkernijen en leuke interieur zaakjes. Tijdens de koopzondagen wordt het centrum van Oirschot omgetoverd tot een uniek shopping event. Je geniet het winkelen van sfeervolle muziek, een lekker hapje en drankje en activiteiten voor de jeugd. Winkelen op zondag was nog nooit zo leuk! Tijdens de zomermaanden zijn de winkels iedere eerste zondag van de maand geopend.

Natuurgebied Beekdal en Beerze

Dit jonge gebied grenst aan het natuurgebied De Kampina. Het stroompje De Beerze kronkelt weer zoals vroeger tussen de voormalige akkers door. Het jonge broekbos trekt vele insecten, vogels en amfibieën. Beekdal De Beerze is een prachtig natuurgebied op loopafstand van de Gerrithoeve.

Ezelwandelen door de Kampina

Ga op ontdekking met een ezel door de Kampina. Ezelwandelen is heerlijk ontspannen genieten van de natuur. Met het sjokkende tempo van het dier laat je al gauw de waan van de dag achter je. Voor je kinderen is het onvergetelijk om te knuffelen met de lieve en aanhankelijke dieren. De ezelfarm ligt op slechts 2 km van de Gerrithoeve. 

Natuurgebied De Kampina

Op loopafstand van de Gerrithoeve ligt natuurgebied De Kampina. Een bijzonder en één van de meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Geniet van de grazende runderen en reeën in dit heidegebied. Zie de ijsvogels en lepelaars. Ontdek de variatie in het landschap van berkenbos, zandvlaktes en natte en droge vennen. Vanaf de Gerrithoeve wandel je via een zandweg zo dit prachtige gebied in.

Kapel van de heilige eik

De Kapel van de Heilige Eik is al eeuwen lang een bedevaartsoord ten westen van Oirschot. In 1854 werd de huidige kapel gebouwd met het kenmerkende trapgeveltje. De 15e-eeuwse arcade met vier zuiltjes is afkomstig van de Oirschotse Sint-Petruskerk. Het beeldje in de kapel is een kopie en toch trekt het jaarlijks wel 250.000 bezoekers. De Kapel van de Heilige Eik is een rijksmonument en staat op een afstand van 7,5 km van de Gerrithoeve.